Tora Berger sin blogg om strikking

 • Palettjakke fra Sandnes Garn

  PalettjakkeSommerferien nærmer seg og jeg skal selvfølgelig tilbringe store deler av sommerferien min på hytta. Ingenting er som å komme seg på hytta og nyte roen som er der. Her er det uendelig med muligheter rett utenfor døra, i alle fall om man liker å være ute i naturen da. I år håper jeg på å kunne få til fjellturer, fisketurer, sykkelturer og noen båtturer i løpet av sommeren. Og så ønsker jeg at fisken vil bite når jeg skal ut på fisketur. Mulig jeg har mange ønsker og planer for sommeren men det avhenger nok litt av hvordan vær og barnas ønsker er også. Viktig at ungene også får bestemme hva de har lyst til å gjøre! Minstemann er nok litt for liten til å si mening sin enda, men det er nå ganske lett å se om han trives eller ikke! Det blir nok noen turer også til litt mere sentrale strøk og kanskje et besøk til en familiepark eller to å. PalettjakkeDet som uansett er godt og som jeg ser fram til er å kunne sette meg ned seine sommerkvelder på verandaen etter at barna har lagt seg sammen med strikketøyet. Da er det godt å kunne ha noe godt å varmt rundt seg når sola går ned og temperaturen synker. I år så har jeg strikket meg en palettjakke fra Sandnes garn jeg har tenkt å kunne ta på med når jeg setter meg ned på verandaen. PalettjakkeNå får jeg nå håpe at det faktisk blir er fin sommer slik at jeg faktisk får den muligheten at jeg kan sitte seine kvelder ute på verandaen og strikke, og at det ikke blir rein, snø, vind eller masse mygg sånn at jeg må sitte innendørs. Palettjakka er strikket i børstet alpakka, den er stor, god, varm og lett å kunne kaste på seg når man kjenner at lufta blir kjøligere. Jakka er strikket på ganske tykke pinner så det går ganske raskt å strikke den. Jeg har denne gangen valgt å bruke de fargene som er oppgitt på oppskriftenPalettjakke

 • Skylettgenser fra Knit Me

  Skylett Knit Me

  Som noen kanskje allerede har fått med seg har vi nå fått en ny leverandør, Knit Me. Knit me har mange fine oppskrifter og garnet er både godt å strikke av og å ha på seg. Knit me har 4 ulike garntyper, Knit Me lux, Knit me ull, Knit me merino og Knit me dryss.

  Skylett fra Knit Me

  Jeg har brukt starten på sommeren til å strikke meg en genser som heter Skylett fra Knit Me i garnet Dryss. På genseren er det brukt kun 150 gram garn så denne kan virkelig kalle seg skylett ja. Dryss er et garn i børstet alpakka. Genseren er strikket ovenifra og ned og i ett stykke som syes sammen i sidene og under ermene i etterkant. Dette er en enkel og grei genser å strikke og i tillegg til at den er fin og god å bruke. Jeg har strikket genseren fargen 219 Isblå, og syntes det var  en fin farge å bruke nå i sommer.

  Skylett Fra Knit Me

  Sommeren vil for meg bli brukt til fjellturer, fisketurer og ja selvfølgelig litt strikking. Så dette blir nok en god genser å kunne bruke iløpet av sommeren, også håper jeg å kunne legge vekk både luer, votter og regntøyet den neste måneden.

  God Sommer!

 • Havbris en sommer genser i tynn line

  Havbris fra Sandnes garn

  Etter en litt kald start på mai måned er det endelig litt sommertemperatur i Meråker igjen. Jeg har brukt april og mai  på å strikke meg en sommergenser mellom litt studier og jobb. Nå begynner det å nærme seg eksamenstid så da var det greit å få ferdig denne genseren slik at ikke strikketøyet tar fokuset mitt i akkurat denne perioden. Nå blir det bare lov til litt "kjedelig" restegarnsstrikk imellom eksamensforberedelsene, så får jeg heller finne meg noe spennende prosjekt når eksamensoppgaven er ferdig innlevert. Genseren som jeg har strikket meg er en genser fra heftet 1908 Sommer dame fra Sandnes Garn. Genseren heter havbris og er strikket i garnet tynn line.

  Havbris

  I oppskriftsheftet er den strikket i hvit, men jeg har valgt å strikke genseren i fargen 9522 grønn isteden. Genseren er tynn og lett, og svært behagelig å ha på. Jeg må si jeg liker garnet veldig godt, og liker å bruke produkter strikket i dette garnet. Jeg syns også at plaggene som er strikket i tynn line blir veldig fine, og velger ofte dette garnet framfor å strikke sommergensere i bomullsgarn.

  Jeg har tidligere strikket en raglansgenser i samme garnet til Aleksander. Den genseren har blitt veldig mye brukt, men er fortsatt like fin i farger og fasong. Nå har nå den blitt kort i armene så det spørs om jeg kanskje må strikke en ny til han. Han syntes at denne Havbris genseren var så fin at han lurte på om jeg ikke kunne strikke en sånn til han også.

  Havbris

 • Varde genser til barn

  Sist innlegg så viste jeg dere en Vardedress jeg hadde strikket til minstemann, og siden jeg hadde strikket til han måtte det jo bli noe til storebroren også. Da jeg var inne i Vardemønsteret fortsatte jeg med samme mønster. Jeg syns vardemønsteret er veldig fint, og da går det unna når jeg strikker.

  På denne genseren har jeg valgt ut farger i blått og grått da Aleksander ønsket seg en blå genser. Genseren er strikket i finullgarn, som er en av mine favoritter å strikke av og å bruke. Det ble igjen litt restegarn etter genseren så det ble nok til et par votter også i de samme fargene. Og da jeg fant fram litt (eller masse) ekstra rester jeg hadde liggende fra tidligere ble det jammen meg en bukse også. I buksa har jeg brukt bukseoppskrifta som er i samme oppskriftshefte som genseren, men med litt fri fantasi på mønsteret slik at det skulle bli en grei kombinasjon med de fargene jeg hadde liggende.

  Og da hadde jeg plutselig blitt et helt nytt sett, som vil bli veldig fint å bruke når vi skal på påskefjellet neste uke. Buksa har allerede blitt veldig godt likt. Fargene som er brukt i genseren er 0451 lys bondeblå, 401 natur, 403 lys gråmelert og 4406 lys blågrå. Oppskrifta er hentet fra heftet 282 Varde familie fra Rauma garn. I buksa har jeg i tillegg brukt fargene 4287 lys blågrå, 436 svart, 467 kongeblå og 4006 blågrå.

 • Vardedress

  Da er VM i Østersund godt igang og for en god start som de norske skiskytterne har fått på mesterskapet. Som gammel skiskytter følger jeg selvfølgelig med. Det er veldig gledelig og artig å se at de norske skiskytterne gjør det så bra, og at det kommer opp nye skiskyttere som viser seg fram og i tillegg tar med seg medaljer. Det blir noen timer foran tven mens mesterskapet pågår og da er det greit å kunne ha litt strikketøy i hendene for å roe nervene mens de norske løperne er i aksjon.I februar startet minstemann i barnehagen og da måtte jeg jo strikke en dress som han kunne bruke der. Jeg har valgt en dress i Varde mønster fra Rauma. Oppskriften er hentet fra heftet 279 Varde baby og dressen er strikket i lammeull. Fargene jeg har brukt i dressen er lys grå nr 12, grå melert nr 13, hvit nr 10 og jade grønn nr 54. For at dressen skulle være enkel å ta av og på valgte jeg å sette i glidelås på den og det er jeg veldig fornøyd med. Spesielt når han som skal ha den på seg ikke har tid ti å stå i ro mens han blir påkledd. Jeg valgte å strikke dressen i størrelse 2 år så han har litt å vokse i. Og litt inspirert av VM måtte vi finne fram og prøve skia litt selv også!

   Ja, nå krysser vi strikkepinnene for at det blir flere medaljer til Norge i Østersund! Heia Norge

 • Bølgejakke fra Sandnes garn

  Det har vært lenge siden jeg har fått oppdatert bloggen nå, men det er ikke fordi jeg har sluttet men fordi det dessverre har vært en feil på siden. Siden nyttår har jeg prøvd å minske lageret mitt av restegarn, og jeg har nå snart klart å fått strikket opp alt jeg hadde av rauma finull. Det har blitt mange fine og spennende prosjekter. Det er faktisk ganske artig å strikke med restegarn, bare man har litt rester. Jeg hadde aldri klart å funnet de samme fargekombinasjonene om jeg hadde gått i garnbutikken for å handle. Jeg tenkte dere skulle få se resultatet litt senere når jeg har gjort meg ferdig med de siste prosjektene. I dette blogginlegget tenkte jeg å vise dere en jakke jeg strikket før vinteren satte inn. Jakka heter  bølgejakke og er hentet fra Sandnes garn sitt hefte  1714 sandnes smårollinger. Jeg trenger å variere på hva jeg strikker og før jul ble det mye sokker og annet småstrikk som skulle bli julegaver. Og når jeg har strikket x antall par sokker er det godt å finne seg et helt annet prosjekt. Noen ganger er det godt å kunne ha et prosjekt som er så enkelt at man slipper å tenke og følge med mens man strikker, mens det andre ganger rett og slett kan bli litt kjedelig. Derfor var jeg ute etter å finne et lite prosjekt som var litt mer avansert enn sokker og votter. Jakka kan se litt komplisert ut, men den er absolutt overkommelig å strikke. I oppskriften er det anbefalt garnet tynn alpakka ull, mens jeg har brukt garnalternativet  sandnes tovet, men det var mest på grunn av fargen. Fargen jeg har brukt er 7721 støvet mint. 

 • I morra starter en ny sesong i skiskytterverdenscupen

  I morra starter det en ny skiskyttersesong  i verdenscupen. Dette blir den 5. sesongen etter at jeg la opp. Mange spør meg om jeg ikke savner skiskytingen. Joda jeg savner de gode opplevelsene og miljøet, men jeg må være så ærlig å si at jeg ikke savner det å konkurrere, og de tøffeste øktene. Jeg liker fortsatt å trene de gangene jeg får mulighet til det, men jeg liker veldig godt å kunne sette meg i go`stolen med strikketøyet når været er dårlig! Siden sesongen nå starter tenkte jeg at jeg måtte strikke litt av Tiril sine gensere, og denne gangen har jeg strikket høstgenseren til Tiril fra Sandnes garn. Jeg har strikket genseren i fargen 4602 pudder rosa. Genseren er strikket i børstet alpakka, et garn som er godt og mykt. Genseren er strikket i halvpatent, og det vil si at det tar litt lengre tid å strikke den men er ikke vanskelig å strikke. Genseren jeg har på meg på bildet er litt liten til meg fordi denne er en julegave som noen andre skal få. I dag er det jo 1. desember og det nærmer seg jul.  Jeg har i år som i tidligere år strikket en del av gavene jeg skal gi, og nå har jeg kun å gjøre ferdig en genser før jeg er ferdig med årets strikka julegaver. I år blir det noen gensere, votter og sokker under juletreet fra meg. 

 • Dinosaurkofter

  Endelig en liten oppdatering på bloggen, det er ikke det at jeg har så lite med tid at jeg ikke rekker å oppdatere meg hele tiden, men det er så mye mere fristende å finne fram strikketøyet enn datamaskinen. Så om ikke bloggen oppdateres så er det ikke fordi jeg har slutta å strikke, da er det heller motsatt. Så langt i høst har strikkepinnene blitt brukt flittig. Jeg har fått strikket ullklær til gutta mine og jeg har kommet gått i gang også med årets julegaver. Aleksander har blitt såpass stor at han begynner å ha egne meninger om hva han ønsker å ha på seg og strikkaklær er ikke noen favoritt. Så derfor har jeg måttet begynne å finne motiver som han er interessert i, og akkurat nå er dinosaurer veldig populært. Jeg fant oppskrift på en dinosaurkofte i Klompelompes bok sommerbarn. (Det finnes strikkeoppskrifter med dinosaurmotiver i den nyeste boka deres vinterbarn også) I oppskriften er det brukt tynn merino, men jeg valgte å strikke i Sandnes sisu. Det var i den garntypen jeg fant de fargene jeg ønsket å bruke. Koftene er strikket i fargene beigemelert 2650, hvit 1002, olivengrønn 9544 og brun 3082. 

  Buksene har jeg strikket etter en oppskrift i Sandnes sitt hefte 1801 som heter Trapesbukse. Nederst på beina på den ene buksa har jeg strikket inn dinosaurer med diagram fra klompelompeboka.

  Lua har jeg strikket etter en oppskrift i klompelopeboka sommerbarn.
   Denne gangen har klærne falt i god smak bortsett fra at jeg fikk høre at dinosauren skulle helst ha vært blå. Derfor måtte jeg strikke en lue med en blå dinosaur også.  

 • Høstsett til minstemann

   

  Det nærmer seg høst og jeg har derfor strikket et sett til minstemann i litt høstlige farger. Settet jeg har strikket er fra heftet Gustav&Berta "mens vi venter" Jeg har strikket Otto genseren og Viggo buksa fra dette heftet. Genseren er i rillestrikk som strikkes frem og tilbake som et helt stykke og syes sammen i sidene og under ermene når det er ferdig strikket. Så enkelt at alle kan få det til! Det er brukt garnet Tweed fra Sandnesgarn, men såg da jeg var ferdig at den fargen jeg hadde brukt ikke lengre er med på fargekartet. Dette  garnet har litt spettete farger i seg og er utrolig lett og myk. Her er det nok mulig å bruke andre farger av samme type garn, men om noen har lyst til å strikke tilnærmet lik farge som det jeg har gjort her ville jeg anbefale 9575 mørk grønn børstet alpakka fra Sandnes Garn. Den fargen er ikke så ulik, men den har ikke spetter med andre farger i seg slik som tweedgarnet har. Børstet alpakka er også litt tykkere, så her kan det være lurt å strikke en prøvelapp og sjekke at strikkefastheten stemmer noenlunde.  Det kan det justeres med tykkelse på strikkepinnene. I buksa har jeg valgt å bruke minialpakka istedenfor tynn line som står i oppskrifta. Fargen som er brukt heter 2337 gyllend oker. En fantastisk fin farge, så her var det fargen på garnet og ikke garntypen som bestemte hva jeg ville bruke i buksa. For å bruke opp restegarnet fant jeg en oppskrift på lue og sokker i ei bok jeg hadde stående i bokhylla fra gustav&berta som heter "strikk til smårollinger.

  Så nå håper jeg minstemann  skal være klar for litt kaldere høstdager, og kanskje også noen jaktturer!

 • Årets sommerprosjekter

  For en fantastisk fin og ikke minst varm sommer det har vært! Jeg har tilbrakt store deler av sommerferien på hytta mi i Lesjafjellene sammen med mine. Vi har virkelig kosa oss på fjellet med fjellturer og fisketurer, og litt fisk har det også blitt. Det har blitt strikket litt i sommer også, og både Mikkel og Aleksander har fått strikket sommertøy. Til Mikkel har jeg strikket en heldress i pandora bomull fra Raumagarn og til Aleksander har jeg strikket en genser og en shorts i tynn line fra Sandnesgarn. Mikkel har brukt sin dress masse, mens Aleksander begynner å bli så stor at han har egne meninger om hva han ønsker å ha på seg. Så når jeg kommer med en strikka genser så svarer han: Ikke den mamma! Så neste prosjekt til den gutten blir med dinosaurer på, også håper jeg at det vil bli bedre likt. Selv syns jeg denne gulgrønne fargen var nydelig, men nå var det nå ikke jeg som skulle bruke denne genseren :-) Oppskrifte på Raglangenseren fra Sandnesgarn finnes i heftet 1807 sommerfavoritter og shortsen har jeg brukt en bukseoppskrift fra heftet 1801 Sisu som jeg har strikket kortere bein på. På shorten har jeg brukt fargen 6080 skifer i tynn line og genseren er strikket i  fargen 2024 gulgrønn.  Dressen til Mikkel har jeg strikket i garnet pandora fra en oppskriftsheftet PT 158 fra Rauma. Den er strikket i fargen 221 kremhvit. I oppskriften skulle strikketøyet strikkes med vrangsiden ut, og vrenges når den var ferdig men, jeg syntes den var fines motsatt så da ble den sånn isteden

1-10 of 45

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Strikkehula