Sommerens strikkeprosjekter

Nå er det lenge siden forrige innlegg. Jeg må vel innrømme at jeg har tatt meg en skikkelig lang sommerferie, og da hverdagen kom tilbake har dagene gått så altfor fort. Om jeg ikke er den ivrigste til å skrive her, er det absolutt ikke sånn med strikketøyet. Strikkepinnen har gått jevnt i hele sommer og tidlig høst. Nå som det begynner å bli mørkere om kveldene begynner strikkelysten å bli enda større. Nå har jeg begynt å strikke unna litt julegaver, jeg har merket at ullsokker er en populær julegave, og det spesielt for de som ikke strikker selv.  Akkurat nå strikker jeg noen Vimseluer fra knit me, denne lua er artig å strikke, og er absolutt ikke så vanskelig som den kan se ut som.

I dette innlegget tenkte jeg å vise dere litt av det jeg har strikket siden forrige innlegg. Jeg måtte jo selvfølgelig strikke noen sett til gutta mine. Til minstemann hadde jeg litt bomullsgarn fra rauma garn til overs som jeg fant ut at jeg kunne strikke en bukse av. Også er det jo sånn at når man begynner med restegarn så blir det sjeldent nok så derfor måtte jeg kjøpe til noen ekstra nøster.

Da buksa var ferdig hadde jeg fortsatt garn igjen, ja sånn kan det gå når man feilberegner. Derfor begynte jeg på ei jakke også i samme fargene der oppskriften bare var litt fri fantasi. For å få nok garn måtte jeg blande inn litt anna bomullsgarn som jeg hadde liggende i tillegg. Det ble ikke helt like farger, men det juksa jeg til med å lage litt forandring med noen vrange striper i hvitt før jeg gikk over til annet garn.

Buksa er hentet fra heftet PT158 PANDORA baby oppskrift nr 7. Buksen er strikket i garnet Pandora  og i fargene 276 gråblå og 221 kremhvit

Til eldstemann valgte jeg å strikke et sett fra Marte Helgetun. Kortbukse med lommer og t-skjorte med striper.

Selv syns jeg dette settet var veldig fint. Og det ble faktisk godt likt av han som skulle få det også, lommene på buksa ble veldig populære. Jeg strikket settet i garnet Line fra Sandnes garn. I kortbuksa brukte jeg fargen 6364 Mørk blå og i t-skjorte farge 1015 Kitt med striper av rester etter buksa.

Tenkte også vise dere en liten lekedress med korte armer og bein som jeg fant i Sandnes garn sitt hefte 1909 smårollinger, oppskrift nr 8. På denne dressen har jeg brukt opp alt av restegarnet jeg hadde liggende i Line og Tynn Line. Tykkelsen på disse to garntypene ble så og si helt like da jeg strikka med dobbelt garn da jeg strikka med Tynn Line. Da jeg startet på dette prosjektet syns jeg fargene såg grusomme ut sammen, men jeg ble faktisk veldig fornøyd da dressen ble ferdig og minstemann har brukt den masse i sommer

Strikkehula