Varde genser til barn

Sist innlegg så viste jeg dere en Vardedress jeg hadde strikket til minstemann, og siden jeg hadde strikket til han måtte det jo bli noe til storebroren også. Da jeg var inne i Vardemønsteret fortsatte jeg med samme mønster. Jeg syns vardemønsteret er veldig fint, og da går det unna når jeg strikker.

På denne genseren har jeg valgt ut farger i blått og grått da Aleksander ønsket seg en blå genser. Genseren er strikket i finullgarn, som er en av mine favoritter å strikke av og å bruke. Det ble igjen litt restegarn etter genseren så det ble nok til et par votter også i de samme fargene. Og da jeg fant fram litt (eller masse) ekstra rester jeg hadde liggende fra tidligere ble det jammen meg en bukse også. I buksa har jeg brukt bukseoppskrifta som er i samme oppskriftshefte som genseren, men med litt fri fantasi på mønsteret slik at det skulle bli en grei kombinasjon med de fargene jeg hadde liggende.

Og da hadde jeg plutselig blitt et helt nytt sett, som vil bli veldig fint å bruke når vi skal på påskefjellet neste uke. Buksa har allerede blitt veldig godt likt. Fargene som er brukt i genseren er 0451 lys bondeblå, 401 natur, 403 lys gråmelert og 4406 lys blågrå. Oppskrifta er hentet fra heftet 282 Varde familie fra Rauma garn. I buksa har jeg i tillegg brukt fargene 4287 lys blågrå, 436 svart, 467 kongeblå og 4006 blågrå.

Strikkehula