Damegenser i Du Store Alpakka Tweed

 

Damegenser du store alpakka tweeed

 

Et av de nye heftene til Du Store Alpakka i høst er Alpakka Tweed Story. Her finner man sporty og røffe hverdagsplagg i nydelige tweed-farger. Heftet retter seg mot både dame, herre og barn.

 

Vi ble introdusert for Alpakka Tweed og de nye oppskriftene på forhandlermessen på Lillestrøm i slutten av august. Her falt vi umiddelbart for en av de utstilte damegenserene. Genseren var strikket med vid passform i grå grunnfarge, og hadde et friskt mønster i gullgult, natur og lys grått.

 

Etter å ha studert fargene i den nye Tweed-kvaliteten valgte vi å strikke en variant hvor vi endret grunnfargen til blå. Vi syntes denne fargen ble veldig fin,  og spesielt mot den gullgule fargen fikk genseren et friskt høstpreg.

 

Damegenser du store alpakka tweed sittende    damegenser du store alpakka tweed mønster

 

Alpakka Tweed er et spennende garn bestående av 50 % Alpakka, 30 % Merinoull og 20 % Donegal. Den siste bestanddelen er med på å gi plagget det spesielle tweed preget med den spettete looken. Alpakkaen gjør at plagget blir god på varmeregulering, og dette i kombinasjon med merinoullen sørger for at man oppnår en behagelig mykhet. Til mønsteret benyttes garnkvaliteten Du Store Alpakka Faerytale som er et litt loddent garn.

Strikking med det nye Alpakka Tweed-garnet går svært lett, noe som gjør at man kommer raskt i gang og på relativt kort tid har strikket seg opp til mønsterdelen av genseren. Det benyttes pinne nr. 5 og genseren strikkes med rundfelling.

 

 damegenser du store alpakka tweed under strikking

 

Det ferdige produktet er særdeles mykt og behagelig å ha på, og vil være godt å bruke på kjølige høstdager.

Genseren skal være oversize. Vi opplevde likevel at den ble litt større enn hva vi i utgangspunktet hadde tenkt, så det kan kanskje være verdt å vurdere å strikke den i en størrelse mindre enn det man normalt sett ville gjort.

 

damegenser du store alpakka tweed eple

 

Dersom du ønsker å prøve deg på denne varianten fra Du Store Alpakka, så har vi laget klar en enkel pakkeløsning til deg her.

Ønsker du heller å bestille genseren i originalfargene som du finner i oppskriften, så har vi også laget en pakkeløsning til denne her.

 

 damegenser du store alpakka tweed 2

 

Lykke til!

 

Strikkehula