Karsten og Petra

 

4. september hadde en ny Karsten og Petra film premiere på norske kinoer. Barneboksuksessen av Tor Åge Bringsværd har blitt en stor tv- og filmsuksess. Vi var så heldige å få oppleve filmen på en førpremiere en uke før. Denne gangen drar Karsten og Petra til Afrika for å besøke en venninne av mammaen til Petra. Løveungen og Frøken Kanin er selvfølgelig med, og det blir en spennende tur for både små og store.

Sandnes Garn har laget et eget hefte med oppskrifter til de populære figurene. Grepet av inspirasjon og ikke minst et sterkt ønske fra mitt 3 år gamle barnebarn, kastet jeg meg over strikkepinnene. Frøken kanin er den store favoritten og det ble naturlig å velge dette mønsteret.

 

Oppskriften er relativt enkel. Den består av bare rettstrikk med raglanfelling i en farge.

Når man har kommet gjennom genseren, broderer man på frøken kanin med maskesting. Her er det hovedfargene cerise og optisk hvit som er det mest tidkrevende arbeidet, mens de to andre fargene svart og rosa kun består av noen få sting (i vår pakkeløsning får du med gratis tråd av svart og rosa). 

 

Fargene i genseren består av en pen, klar lilla som hovedfarge. Frøken Kanin har sin velkjente Cerise og denne kombinasjonen gir et tidløst fargebilde for små barnekropper. Garnet som benyttes er av kvaliteten Sandnes Smart. Dette er et garn i 100 % ull som gjør at genseren blir varm og god utover høsten. Det oppleves mykt og behagelig på kroppen og er lett å bevege seg i. Den runde halsen er også velegnet for små barn. Garnet er superwash-behandlet, noe som gjør at det kan maskinvaskes. Dette, i kombinasjon med at det er et slitesterkt garn, gjør det spesielt godt egnet i barneplagg.

 

Genseren ble umidddelbart en suksess hos oss. Den er fast inventar på vei til barnehagen og ble et naturlig valg når vi forsøkte oss på en aldri så liten blåbærtur forrige helg.

 

 

For de som ønsker å strikke genseren med motiv Løvungen, så finnes denne også i hefte 1418 Karsten + Petra fra Sandnes Garn. Fremgangsmåten er den samme som beskrevet over. Begge disse genserne kan også strikkes med tilhørende bukse.  

 

Ble du også inspirert og fikk lyst å strikke denne genseren? Vi har allerede laget klar en pakkeløsning til deg her.

Har du heller lyst å strikke Løvungen, finner du en ferdig pakkeløsning her.

 

Lykke til.


 

 

Strikkehula